
TOVASTUGAN
Tovastugan är en kulturell plats som lever året runt!
Med knappa förutsättningar har vi sakta men säkert skakat liv i denna underbara, historiska plats. Istället för att se hinder, använder vi våra förutsättningar som verktyg för att skapa annorlunda och roliga upplevelser för våra gäster.
Vår ambitionen är att alltid erbjuda våra gäster gastronomiska och kulturella upplevelser. Det ska kännas kul att komma till oss och det ska kännas kul när vi kommer till Er!
Maten vi serverar ska hålla hög kvalitet och gärna ha en twist, som gör att Er upplevelse står ut lite i mängden. Lokala inslag där det är möjligt rotar oss i den sörmländska myllan och våra personliga erfarenheter tar oss upp bland molnen, med inspiration från hela världen!
Vi är Tovastugan
Malin Ottosson - Restaurangchef
Född och uppvuxen i Nyköping. Utbildad inom medie- och kommunikationsvetenskap, statsvetenskap och dokumentärfilm. Bodde några år i Malmö och Stockholm innan hon tog sin väska och flyttade utomlands med orden: jag kommer aldrig hem igen.
Det blev 9 år i Nordamerika, med Vancouver som bas, där Malin arbetade som projektledare och assisterande regiassistent inom TV, film och reklam. Tillslut var det ändå kärleken som fick Malin hem och det är hon glad för.
Efter några år som restaurangchef på Hamnmagasinet fick Malin chansen att ta över Tovastugan.
Malin älskar utmaningar och hårt arbete, hon jobbar dygnet runt, och när hon inte jobbar står hon på huvudet på någon yogastudio eller dricker en god Chablis.
Andreas - Kökschef
Andreas spenderade sin uppväxt i Tystberga strax utanför Nyköping men vid första erbjudande flyttade han upp till Stockholm och har jobbat där till större delen sedan 2008.
Han har jobbat på varje tänkbart kök från fransk bistro på Kungsgatan till att driva köket i en resort på Koh Lanta, Thailand.
Nu är han tillbaka i Nyköping för att ha närmare till familjen och hamnade av en slump på Tovastugan sommaren 2024.
Andreas inspireras mycket av det asiatiska köket och gillar att blanda olika influenser i sin matlagning.
Förutom matlagning har han även examen inom användbarhets utveckling och spelar gärna brädspel med dottern eller vänner.